Luigi ei ole ehtinyt omistajansa tavoin viettää aikaa tietokonemaailmassa, koska syksyyn on mahtunut niin paljon muutoksia. Nyt Luigi patisteli minua kirjoittamaan puolestaan lyhyesti kuulumisia. Suurin tapahtuma sijoittui jo heinäkuun viimeiselle viikonlopulle, jolloin Luigi keräsi kimpsut ja kampsut ja Ronston ja muutti vihdoinkin omalle pihalle ja omaan taloon. Pielisjoen rannalla on helppo tolleripojan viettää aikaansa! Luigista on kuoriutunut varsinainen ulkokoira, joka yöt toki nukkuu sisällä omassa huoneessaan, ja nyt ilmojen viiletessä Luigi viettää myös päivällä aikaa sisällä hieman enemmän. Luigi on kotiutunut hyvin ja saa toteuttaa todellista koiransydäntään ulkona puuhastellessaan. Ikävä kyllä Luigi joutuu viettämään aikaansa myös paljon itsekseen, koska minä palasin takaisin töihin enkä viikolla juuri ennätä Luigin kanssa touhuta pitkien työmatkojen takia. Toki aina kun ehditään, treenataan tokoa ja noutoja lenkkeilyn lisäksi. Luigi on myös päässyt useana iltana metsälle, tosin saalista ei ole tullut...
 
Tulosuutisiin: Luigin ihastuttava Jekku poika kävi läpäisemässä noutajien taipumuskokeen. Jes Jekku! Myös Jekun sisko Hippu kävi taipumuskokeessa, mutta tulosta ei sillä kertaa tullut. Minä starttasin vihdoin Luigin kanssa nome-kisoissa Kaatamossa. Suorituksemme jäi varsin lyhyeksi, koska hienohelma tolleri oli sitä mieltä, että hänhän ei tuonne veteen aio mennä, hakekoon joku muu raadot sieltä pois. Joten tulos alo 0.
 
Loppuvuosi jatketaan kotiutumista uuteen kotiin ja vuoden vaihteen jälkeen jatkamme tauon jälkeen näyttelyissä. Edelleen hakusessa on treeniporukka täältä Enon suunnalta, jotta pääsisimme kunnolla treenaamaan tokoa ja voisimme ehkä jatkaa kisoissakin siitä mihin joskus jäimme.